Interieur

Binnen verguldingen

Het verwerken van bladgoud voor binnenvergulding  vraagt om een zeer nauwkeurige toepassing van de vakkennis van de vergulder. Door de jaren heen is bladgoud op grote schaal binnen toegepast, vergeleken met buiten gaat bladgoud binnen vele malen langer mee.

Van oudsher gebruiken wij voor de restauratie binnen Roodgoud 23k. of Oranjegoud 22k.
De techniek voor ambachtelijk vergulden is met een poliment/ watervergulding of met oliemixtion. Afhankelijk van de omstandigheden maken we soms gebruik van moderne lijmen.

Voor meer hedendaagse toepassingen kunt u kiezen uit ongeveer 30 verschillende soorten (kleuren) bladgoud. Heeft het bladgoud minder dan 22k. dan moet er een aflak aangebracht worden i.v.m. oxidatie.

Naast bladgoud verwerken wij ook slagmetalen en bronspoeders ( imitatiegoud ) deze worden vaak toegepast in de interieurbouw. Dit materiaal is een stuk goedkoper dan echt bladgoud, het heeft echter niet de briljante uitstraling van echt goud

Wij kunnen voor u alles vergulden kijk ook op de pagina Restaurantie Binnen en Nieuwwerk binnen.

 

De magie
Van de metamorphose
goud

De passie van Reineart Vergulders De magie van de metamorfose, wanneer na het opleggen van goud een voorwerp veranderd in een schitterend, waardevol en duurzaam…

Lees meer..

Neem contact op
Via mail of bel

Marhulzenweg 29 / hal 4
7141 CR Groenlo
(Alleen op afspraak)

info@reinaertvergulders.nl

085-7603585