Restauratie Binnen

Restaureren van verguldwerk

Restaureren van verguldwerk is een oud ambacht dat maar weinig vakmensen beheersen. Met respect voor de vroeger toegepaste technieken is elke restauratie weer anders. Het behouden van het originele werk vinden wij van groot belang. De poliment vergulding (water vergulding) werd het meest toegepast. Deze vergulding werd vooral toegepast in stijlkamers, spiegel en schilderijlijsten en beelden.

Vaak vertegenwoordigen oude verguldingen een historische waarde. Wij kunnen voor u dan ook eerst een gedegen ondergronden onderzoek doen en een passend advies geven.

Van oudsher werd er binnen meestal met Roodgoud 23k. of Oranjegoud 22k. verguld. Voor het restaureren van verguldwerk werken wij ook met deze soorten bladgoud. De techniek voor ambachtelijk vergulden is met een poliment/ watervergulding of met oliemixtion. Afhankelijk van de omstandigheden maken we soms gebruik van moderne lijmen.

Welke werkzaamheden kunnen wij voor u verrichten:

– Onderzoek ondergronden
– Demontage/ montage
– Schoonmaken
– Herstellen
– Nieuwe objecten
– Ontwerp/ begeleiding
– Werken op locatie

Onderstaand een voorbeeld van een restauratie van bladgoud. De eerste foto is voor de restauratie en tweede foto is na de restauratie. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

restauratie restauratie-binnen

De magie
Van de metamorphose
goud

De passie van Reineart Vergulders De magie van de metamorfose, wanneer na het opleggen van goud een voorwerp veranderd in een schitterend, waardevol en duurzaam…

Lees meer..

Neem contact op
Via mail of bel

Marhulzenweg 29 / hal 4
7141 CR Groenlo
(Alleen op afspraak)

info@reinaertvergulders.nl

085-7603585