Hekwerk Bechehof

Hekwerken

Niets is sierlijker dan een mooi hekwerk en toegangspoort bij een kasteel, landhuis of ter bescherming van uw privé bezit. In Nederland zijn genoeg mooie voorbeelden te vinden van mooie ambachtelijke hekwerken vaak met liefde vervaardigd door een vaksmid.

Het vergulden van hekpunten en ornamenten is omstreeks 1800 begonnen. Dit werd vooral gedaan om de status en de rijkdom te tonen van de eigenaar.

Restauratie hekwerken

Oude hekwerken moeten vaak geheel worden gerestaureerd; stralen, repareren, stralen, schoperen , een zinkrijke epoxyprymer en een gespoten afwerklaag. De behandeling dient zeer zorgvuldig te gebeuren en bepaalt hoelang het hekwerk weer in al zijn glorie in weer en wind meegaat.

Hekpunten en ornamenten vergulden

Nadat het hekwerk geheel gerestaureerd is kunnen wij de hekpunten en ornamenten vergulden. Het vergulden is een ambacht en vraagt veel specialisme. Natuurlijk vergulden wij ook vaak nieuwe hekwerken en leveren wij ook losse vergulde hekpunten die kant en klaar op een hek gemonteerd kunnen worden. ( zie onze galerij hekpunten )

Wij vergulden op ambachtelijke wijze en gebruiken bij voorkeur traditionele oliemixtion. Deze verguldmethode is al honderden jaren oud en geeft na uitharding een zeer sterke en slijtvaste vergulding.

Duurzaam verfsysteem op kleur

Speciaal lijm voor bladgoud ondergronden: oliemixtion

Bladgoud: Dubbeltoren 23.75k. met platina 20grams extra sterk.

Op de foto’s zijn een aantal voorbeelden te zien van projecten die wij de laatste jaren hebben uitgevoerd.

Heeft u vragen neem even contact met ons op: info@reinaertvergulders.nl

2 hekwerk Beckehof Dieren 3 hekwerk Bechehof Dieren 4 Hekwerk Bechehof Dieren - kopie 5 Hekwerk Bechehof Dieren - kopie (3) 7  hekpunten borreelkarzerne 6 hekpunten Boreelkarzerne Deventer 8  letters borreelkarzerne 9 lampen de nood 10 lampen verguld 11 Hekwerken Padevoort Zeddam 12 Hekwerk Particulier - kopie 14 Hekwerk Huize Warmelo 13 hekwerk particulier 15 hekwerk Huize Groeneveld 16 hekwerk particulier (3) 17 Restauratie verguldwerk hekwerk Kasteel Staveren 35 hekwerk begraafplaats beltrum

 

Neem contact op Bel 0544-350259 Mail naar info@reinaertvergulders.nl
De magie
Van de metamorphose
goud

De passie van Reineart Vergulders De magie van de metamorfose, wanneer na het opleggen van goud een voorwerp veranderd in een schitterend, waardevol en duurzaam…

Lees meer..

Neem contact op
Via mail of bel

Marhulzenweg 29 / hal 4
7141 CR Groenlo
(Alleen op afspraak)

info@reinaertvergulders.nl

085-7603585