Windwijzer poortwachter Nijmegen

Windwijzers en pinakels

Voor het restaureren van windwijzers en het ontwerpen van nieuwe windwijzers bent u in goede handen bij Reinaert Vergulders. In de loop van de jaren hebben wij er al vele gemaakt en gerestaureerd.

Vaak bestaat een windwijzer uit een vlag of wimpel op een gietijzeren kruis of met een pinakel en een bol. Van heel traditioneel tot heel modern.

Onze klantenkring is zeer uitgebreid. Van leidekkersbedrijven, smederijen, bouwbedrijven tot natuurlijk kerkelijke instanties en overheid. Ook leveren wij aan particulieren die een monumentaal pand bewonen of juist hun nieuwe woning willen verfraaien.

Het restaureren van windwijzers wordt meestal uitgevoerd in combinatie met ‘groot onderhoud’. Vaak één keer in de 30 tot 40 jaar. Door al deze jaren van weersinvloeden zal er dan ook vaak een grondige restauratie moeten plaatsvinden.

Om een restauratie goed uit te voeren en een passende offerte te maken willen wij altijd graag een aantal foto’s ontvangen en de maten weten van de te restaureren objecten. Helaas is niet alles te zien op foto’s en blijkt soms dat er ook reparaties noodzakelijk zijn. Dergelijk “meerwerk” bespreken wij met onze opdrachtgevers en we geven in dat geval een passend advies.

U kunt natuurlijk ook zelf deze reparatie werkzaamheden uitvoeren zodat wij alleen het verguldwerk verrichten.

Op onze website bij de galerie ‘bekroningen’ staan een heleboel pinakels en windwijzers die wij verguld aanbieden. Deze windwijzers en pinakels zijn ook in koper en zink te bestellen. Tevens kunnen wij voor u elk gewenst ontwerp realiseren.

Wij vergulden op ambachtelijke wijze en gebruiken bij voorkeur traditionele oliemixtion. Deze verguldmethode is al honderden jaren oud en geeft na uitharding een zeer sterke en slijtvast vergulding.

Duurzaam vergulden hoogste kwaliteit:

Duurzaam verfsysteem minimaal 5 lagen

Speciaal lijm voor bladgoud ondergronden: oliemixtion

Bladgoud: Dubbeltoren 23.75k. met platina 20grams extra sterk.

Op de foto’s zijn een aantal voorbeelden te zien van projecten die wij de laatste jaren hebben uitgevoerd.

Heeft u vragen neem even contact met ons op: info@reinaertvergulders.nl

13 windwijzer boot 12 windwijzer boor Particulier 11 windwijzer tennisraket 10 Windwijzer Hamove 8 windwijzer 9 windvanen rentmeesterhuis Twickel 7 windvaan 6 Windwijzer Huize Groeneveld 5 windwijzer particulier 4 windwijzer particulier - kopie 3 windwijzer duin2 2 pinakels en windvaan

Neem contact op Bel 0544-350259 Mail naar info@reinaertvergulders.nl
De magie
Van de metamorphose
goud

De passie van Reineart Vergulders De magie van de metamorfose, wanneer na het opleggen van goud een voorwerp veranderd in een schitterend, waardevol en duurzaam…

Lees meer..

Neem contact op
Via mail of bel

Marhulzenweg 29 / hal 4
7141 CR Groenlo
(Alleen op afspraak)

info@reinaertvergulders.nl

085-7603585