Zonnewijzer

Zonnewijzers

Zonnewijzers restaureren is een kunst op zich. Totaal verweerd, geoxideerd en meestal niet meer compleet, dat is vaak de staat wanneer wij beginnen met een restauratie. Wij hebben in de loop van de jaren een aantal zonnewijzers gerestaureerd en in oude glorie hersteld. Zonnewijzers zijn er in honderden varianten en zijn vaak een toegevoegde waarde aan zowel de openbare ruimte als het privé domein.

Om een restauratie goed uit te voeren en een passende offerte te maken willen wij altijd graag een aantal foto’s ontvangen en de maten weten van de te restaureren zonnewijzer. Van groot belang is dat de eventuele teksten en natuurlijk de getallen weer op juiste wijze worden aangebracht.

Helaas is niet alles te zien op foto’s en blijkt soms dat er ook reparaties noodzakelijk zijn. Dergelijk “meerwerk” bespreken wij met onze opdrachtgevers en we geven in dat geval een passend advies. U kunt natuurlijk ook zelf deze reparatie werkzaamheden uitvoeren zodat wij alleen het verguldwerk verrichten.

Wij vergulden op ambachtelijke wijze en gebruiken bij voorkeur traditionele oliemixtion. Deze verguldmethode is al honderden jaren oud en geeft na uitharding een zeer sterke en slijtvast vergulding.

Duurzaam vergulden hoogste kwaliteit:

Duurzaam verfsysteem minimaal 5 lagen

Speciaal lijm voor bladgoud ondergronden: oliemixtion

Bladgoud: Dubbeltoren 23.75k. met platina 20grams extra sterk.

Op de foto’s zijn een aantal voorbeelden te zien van projecten die wij de laatste jaren hebben uitgevoerd.

Heeft u vragen neem even contact met ons op: info@reinaertvergulders.nl

2 zonnewijzer copieen maken museum Amsterdam 3 zonnewijzer copieen maken museum Amsterdam 4 schaalverdeling zonnewijzer museum Amsterdam 5 uurring verguld zonnewijzer museum Amsterdam 6 zonnewijzer grond primer museum Amsterdam 7 zonnewijzer verguld museum Amsterdam 8 voor restauratie zonnewijzer 9 uurring voor restauratie zonnewijzer 10 primer zonnerwijzer 11 ondergrond kleur voor vergulden zonnewijzer 12 uurring op kleur 13 eindresultaat zonnewijzer - kopie (2)

Neem contact op Bel 0544-350259 Mail naar info@reinaertvergulders.nl
De magie
Van de metamorphose
goud

De passie van Reineart Vergulders De magie van de metamorfose, wanneer na het opleggen van goud een voorwerp veranderd in een schitterend, waardevol en duurzaam…

Lees meer..

Neem contact op
Via mail of bel

Marhulzenweg 29 / hal 4
7141 CR Groenlo
(Alleen op afspraak)

info@reinaertvergulders.nl

085-7603585